Глад за учители в Югозапада, наличните тръпнат в притеснение дали ваксинирането ще е сред условията за бъдат наети или да останат на работа, която вече имат

Първият учебен ден наближава, а училищата в Гоце Делчев и региона все още не са попълнили колектива си. В целия югозапад се търсят учители и помощен персонал на няколко нива в сферата на образованието – от детски градини през про-гимназиалния до гимназиалния курс.
В град Гоце Делчев се търсят учители в детските градини „Радост“, „Слънце“ и „Калинка“ , а също и в „Звездичка“-село Буково.

Шест работни места за учители има в НПГ „Димитър Талев“. ПГМСС „Пейо Крачолов Яворов“ търси учител ХВП – обща професионална подготовка. В ПМГ „Яне Сандански“ има свободен щат за ООУП в гимназиален етап по английски език.

Шест работни места чакат да бъдат заети в ДГ „Никола Вапцаров“ в с. Дебрен. Там търсят да назначат ресурсен учител по проект “Подкрепа за приобщаващо обучение” BG05M20P001-3.018-0001- 1, хигиенист, помощник-възпитател и трима учители.

В Банско гимназия „Алеко Константинов“ търси преподаватели по история, физика, химия, предприемачество, информационни технологии и икономика.

В Разлог СУ „Братя Каназиреви“ търси учител по история и цивилизации.

В Благоевград осмо СУ „Арсени Констенцев“ е обявило вакантни места за работници в кухня и хигиенисти.

В с. Микрево, община Струмяни, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ има свободно работно място за учител по теоритично/практическо обучение професионална подготовка по горско стопанство. А в детската градина „Патиланци“ на същото село има недостиг за един учител.

В с. Конарско, община Якоруда, училище „Братя Миладинови“ предлага работа за чистач.

В Петрич се надяват от септември да имат нови двама учител в детска градина „Детелини“.

Пълната информация за свободните работни места за учители може да бъде намерена на интернет-страницата на Регионалния инспекторат по образование.

Учителското съсловие в Югозапада намалява по икономически причини. Едни изоставят тапията си на преподавател и заминават на гурбет, а други, недоволни от заплатите си тук, търсят нов шанс в по-големите градове в региона и страната.

Заради пандемията учителите тръпнат в притеснения дали ще бъдат задължени да се ваксинират против Ковид 19. Официално едва ли е разрешено да бъдат уволнявани или дискредитирани в конкурсите за работни места, но на практика е възможно негласно да бъдат подложени на натиск и заплашени с уволнения. Учителите работят с деца и младежи, поради което изискванията към тях са по-високи в сравнение със работещите извън сферата на образованието.
Работещите майки пък се интересуват какво ще се случва в детските градини, на които поверяват рожбите си, докато те се трудят за насъщния.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене