Сигнал в редакцията! Вълна от жалби срещу бившия полицай от Г.Делчев К.Дърпатов! Не плаща на майстори и това си е!

Бившият полицай и настоящ крупен бизнесмен К. Дърпатов от град Гоце Делчев демонстрира нагло поведение в отнощшението си към своите контрагенти. Така поне твърдят две групи майстори, които са работили на обекти на Дърпатов и не им е било платено. 

С Топ Преса се свърза групата на замазкаджиите, така е известна в родното си село Абланица, която се оплака от наглото поведение на Дърпатов. „Той заедно със своя съдружник Сашо Софков, строят заедно по евро -програма козарник в хаджидимовското село Ново Ловча. Направихме им с нашите машини циментова замазка за близо 15 000 лева и не ни беше платено…“ жалват се пред Топ Преса, майсторите от Абланица.

„Лично аз и братовчедите ми от Горно Дряново му направихме камината на господин Дърпатов. Скъпи камъни, луксозно изпълнение. Скъп труд. Около 3500 лева. Той толкова беше доволен. Дори почерпи и ни каза, че до седмица ще ни плати. До ден днешен нямаме и лев, а мина почти година…“ пишат ни в сигнал други майстори от Гърменско. Схемата за неплащането е по метода „днес – утре“, възложителите не отричат вземанията на майсторите, но ти въртят и не им плащат.

Топ Преса се свърза със съдружника на Дърпатов, господин Сашо Софков, който потвърди пред Топ Преса, че има напрежение в отношенията с въпросните майстори. „За съжаление, аз не отговарям за този обект. Имам си достатъчно работа в София. За това сме съдружници…“ намекна ни Софков, прехвърлейки вината на Дърпатов.

„Ние знаем, те използват факта че нямаме подписан договор. Но ние сме решени да си искаме парите и да си ги докажем. Дърпатов се опитва да плаши с кокошкарски номера, да пука гуми да прави зулуми, но ние вярваме в законите на страната, че ще има справедливост и за такива хора. Същия парадира че брат му е от ГЕРБ но тази партия вече не е на власт, така че вече не може да ни плаши, също така твърдят че имат „силен човек“ в София, който им давал бизнеса, строял всички хипермаркети МЕТРО и им бил гръб. Ако трябва и него ще намерим но си искаме парите за труда. Ще се борим!…“ уверен твърди Джипката от Абланица в добавък.

Припомняме, че К-Дърпатов е брат на уважавания ветиринарнен лекар  Марио Дърпатов, който беше два мандата общински съветник в ОБС – Гоце Делчев от партия ГЕРБ. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене