14-те деца и техните ръководители от Благоевград кацнаха на летище София с военния самолет Спартан

14-те деца и техните ръководители от Благоевград кацнаха на летище София с военния самолет Спартан. Началникът на РУО Ивайло Златанов чакаше групата на летището, готов да окаже съдействие, ако е необходимо. Той информира, че по данни на лекаря, който е пътувал с групата, всички са добре. При пристигането им в Благоевград те ще бъдат посрещнати от екип на РЗИ, ако е нужно ще бъдат прегледани и карантинирани по домовете си.

Утре се очаква да пристигнат и останалите ученици, които са здрави, те тръгнаха с автобус по-рано днес от Австрия за България.

Както struma.bg писа, в извънредна ситуация в Австрия се озоваха 51 благоевградски гимназисти и преподавателите им по време на езиков лагер в Канпенберг. Оказа се, че част от учениците и един от преподавателите са се заразили с Ковид-19, 14 от тях, които са били диагностицирани преди два дни с коронавирус.

Групата от 51 тийнейджъри, болшинството ученици в благоевградската Езиковата гимназия, са пристигнали в гр. Канпенберг, близо до Грац, на 1 август с отрицателни PCR тестове. Водят ги учителките в ЕГ по немски език – Вера Кацарска, и по английски език – Миглена Лулейска, като с групата е пътувала и собственичката на благоевградската туристическа агенция „Сенатор“ Гергана Хаджийска, която от години организира пътуването за летния езиков лагер по немски и английски езици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене