Ще стане ли закритото училище в Самуилово хотел със спортна база?

Туризмът в петричкото село Самуилово се развива в последните години. Но в населеното място няма нито един хотел за настаняване на гости. Затова повечето местни хора и кметът Кирил Стоянов искат закритото преди 5 години училище да се превърне в модерен хотел, в който да има и спортна база. Предложението бе внесено в Община Петрич, но на последната сесия общинските съветници не приеха школото да се обяви за частна общинска собственост. По този начин те отрязаха възможността, поне засега, имотът да се продаде на инвеститор.

„Запитвания на бизнесмени не липсват за нашето училище. То бе ремонтирано основно през 2005-2006 година. За нас бъдещето му е само едно – да стане хотел със спортна част, за да има къде да посрещаме туристи и спортисти. Лесно може да стане хубава база за отдих и спорт. Не приемаме отказа на общинските съветници, надяваме се те да променят мнението си и да дадат шанс за развитието на туризма не само в Самуилово, но и в цялото Подгорие”, заяви кметът Кирил Стоянов. Застроената площ на имота е 500 квадратни метра, а цялата площ е 3085 квадратни метра.

В Самуилово е единствената в Пиринско писта за мотокрос, тук има и спортна зала по борба, а футболният стадион също е сред най-добрите съоръжения в района. Край селото се намират два язовира, в които все по-често има състезания по спортен риболов. Оттук минава и маршрутът за планински преходи в планина Беласица. Всичко това е предпоставка за развитието на туризма. Проблемът е в липсата на места за настаняване в селището. „Искаме общинските съветници да помислят за бъдещето на нашето село, което е в развитието на туризма”, призовават жители на Самуилово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене