Роднини, близки и колеги почетоха паметта на загиналите офицери край Разлог

Десетки хора се събраха вчера в местността Бетоловото край Разлог, за да отдадат почит пред паметта на загиналите преди 18 години четирима офицери. Паметникът е издигнат в чест на бившия началник на благоевградските огнеборци – Кирил Чамишки, и на военните летци от авиобазата в Крумово – подполковник Милко Пейковски, майор Николай Радулов и лейтенант Бойко Панайотов.

Четиримата достойни мъже намериха смъртта си при гасене на голям горски пожар на 24 юли 2003 година, докато изпълняваха служебния си дълг. Тогава военен хеликоптер се разби при третия заход над мястото на огнената стихия, която бе обхванала гората.

С минута мълчание всички присъстващи почетоха паметта им. В знак на признателност и почит, венци и цветя бяха поднесени от роднини, близки и колеги на четиримата офицери от противопожарната служба в Благоевград и от авиобазата в Крумово.

„Вече 18 години го няма брат ми. И той, и другите трима загинали бяха хора с високо чувство за дълг. Те направиха истински подвиг, героизъм в мирно време. Винаги ще ги помним“, заяви Йордан Чамишки, брат на Кирил Чамишки.

Днес почетоха паметта на загиналите офицери служители на Държавно горско стопанство-Разлог.

/ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене