АПИ възстановява ремонтите на републиканските пътища в Пиринско

Спешна среща вчера на областния управител на Благоевград – Николай Шушков, и кметове от региона с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова доведе до важно решение във връзка със спрените ремонти на шест участъка от републиканската пътна мрежа. Още утре се възстановявят ремонтните дейности на пътищата: Благоевград-село Габрово, Симитли-Брежани, Якоруда-Белица, Петрич-Габрене, Петрич-Първомай и Гара Белица-град Белица. Те се изпълняват от фирмата ДЗЗД „Пътно поддържане област Благоевград”.

В началото на тази седмица ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” предизвика пътен хаос, след като с абсурдна заповед спря всички ремонти по пътищата от републиканската мрежа.

Това доведе до напрежение на „Покровнишко шосе” в Благоевград. Огромни облаци прах се вдигаха в района, прахолякът стигаше не само до града, но и до Покровник и Падеш. Видимостта от прахоляка бе силно намалена, а облаците от ситния цимент задушаваха стотиците работници в района.

Кметът на Благоевград – Илко Стоянов, изпрати спешно писмо до ръководството на АПИ с искане проблемът да бъде решен по най-бързия начин. Фирмите на „Покровнишко шосе” пък се заканиха, че ще блокират пътя за Гърция.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене