Мая Манолова: Няма да подкрепим правителство, в което се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

Готови сме и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Подкрепа от ГЕРБ и ДПС би била токсична прегръдка, която ще убие очакванията на хората за почтеност, прозрачност, публичност и промяна. В последните години заради скрити договорки и коалиции с участието на тези партии, България се превърна в най-бедната и най-корумпираната държава в Европа.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова по време на консултациите при президента днес.

На заседанието на ВСС вчера видяхме как функционира този модел. Видяхме го и по време на заседанията на Комисията по ревизията. Този модел обслужва единствено частни интереси, приятелски кръгове и олигарси. Затова подкрепа от тези две партии за българските граждани би била неприемлива и ние ще се съобразим с това, допълни тя.

Наясно сме, че хората ни дадоха мандат за промяна. Бихме подкрепили кабинет с участието на формациите на протеста – Демократична България и „Има такъв народ“. Удовлетворени сме, че партия на промяната поема отговорността за съставяне на правителство. Това е и очакването на българските граждани – да има стабилност, нормалност и сигурност, както и да има кабинет, който да се заеме с решаването на най-неотложните проблеми на хората, подчерта Манолова.

Ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските граждани. Това са доходи, преизчисляване на пенсиите, ревизията на управлението на ГЕРБ. Ще настояваме за компенсации за малкия бизнес, семейните стопанства и самоосигуряващите се лица, подкрепа за децата, семействата и хората с уврежданията. Истинска съдебна реформа, включително преустановяване на едноличната безконтролна власт на главния прокурор, също е приоритет. Ще предложим законодателни промени за ревизиране на високите сметки за ток, парно и готвеното увеличаване на цената на водата, допълни тя.

Поздравяваме служебните министри, които продължиха работата на Комисията по ревизията и показаха на българските граждани истината за управлението на ГЕРБ. Нашите действия в следващия парламент ще бъдат насочени към законодателство на промяната и създаване на парламентарна среда за промяната, заяви Манолова.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/1538107719863527

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене