Само в Топ Преса! Илия Уручев остранен от МВР – Гоце Делчев заради схема за купуване на гласове за Александър Мацурев?!

Преди около седмица Топ Преса, разкри първата си информация за притеснително големият резултат на някои кандидат депутати от партия ГЕРБ в неврокопския край. Шок за всички политически среди, в това число и за самата структура на партия ГЕРБ в Гоце Делчев, беше шокиращият рездултат за кандидат народният представител Александър Мацурев, който в няколкото ромски секции на Гоце Делчев получи повече от 900 лични преференции. 
Източници на Топ Преса са категорични, че става въпрос за схема за купуване на гласове. След получени доста сигнали, някои от които още проверяваме, се оказа че цялата тази система за осигуряване на коридори за купуване на гласовете на ГЕРБ е осигурена от местното МВР.
Ченгета на ръководни длъжности, осигурявали коридор за дилъри на гласове, които са се срещнали с мостни ромски лидери и са договаряли купен вот предимно за дерпутатът Мацурев. Така например Началника на криминална полиция в Гоце Делчев, който е започнал като оперативен в РПУ –  Банско е и личен чавек на бившия шеф на полицията в Банско Иван Попов, известен с пряткора Ване Костюма е интрегриран в града за да започне партийно прочистване на управлението. Преди 4 години криминалистит е приместен с протекция на Костюма и връзки в ГЕРБ от Банско в Гоце Делчев с цел да започват доноси с полицаят Илия Уручев до вътрешна сигорност с цел за изгонят  тогавашният шеф на МВР -. Гоце Делчев –  Ангел Зайков, който не бил „партиен“ и най – важното не е бил от ГЕРБ.
Това е сделката между Илия Уручев криминалистът и тогавашния бански шеф на полицията Иван Попов – Костюма  – падне ли Зайков – Уручев става шеф на полицията в Гоце Делчев. И най – важно лоялен на ГЕРБ. И от тогава на всички избори местните полицаи са лоялни на ГЕРБ помагат но заради тази помощ Уручев си замина, писа Топ Преса първа. Медията ни разполага с информация, че Министър Рашков е безкомпромисен и след изборите на 04.04.2021 е направен анализ и разследване, на което е установено че Уручев умишлено си е затворил очите и е допуснал коридор за купуване на гласове за Мацурев в ромските секции на Гоце Делчев.
Предстои разкритие по случая.  Полицаи за инструктирани да си затварят очите, ак оискат да си запазят работата. Като полицейски шеф Уручев оказва натиск над отговорниците по видео заснемането, ако установят някъде нерегламентирани срещи между посочени хора от Банско и хора то ромски произход в Гоце Делчев да предоставят записите сано на началника или на негов доверен човек, но да не ги протоколират. За щастие отгоровните за това лица, постъпват принципно и съвестно и докладват за съществуването на подобни срещи и записи, които обаче не са били унищожени а предоставеени на компетентните органи в МВР. Като доказателство за този професионализъм Топ Преса ще каже, че разполага с част от кадрите, които говорят сами по себе си.
Това е реалната причина и схема Илия Уручев да бъде остранен от ръководството на МВР – Гоце Делчев. Всичко останало са лъжи и спекулации, за да се изкара политически репресиран. Разследването ни по случая продължава. Следва продължение….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене