Антикорупционната комисия погна бившият кмет на община Сандански за 700 хиляди лева (СНИМКИ)

Агенти на КПКОНИ извършват акция в Сандански по повод съмнителна обществена поръчка с камиони за боклук, научи Топ Преса от свои източници в града.

По информация на медията ни по време на мандата на Кирил Котев, който е изключително приближен до обвиняемия Александър Манолев, е проведена обществена поръчка на стойност 700 хиляди лева. Закупени са 4 машини втора употреба за сметосъбиране, които вече са амортизирани и понастоящем е обявена нова поръчка за закупуване на 2 машини.

Интересна е схемата, която Котев е реализирал, за да се сдобие общината с машините. Запознати разкриват една от тях: проведена през 2015 г. фирма Кънтри Ауто ООД купува кран за сметосъбиране на стойност 31 000 лв. Три години по-късно кранът е продаден на Тип Топ Рент ЕООД за 34 хил. лв. Машината продължава да се оскъпява с течение на времето, защото само три дни по-късно я купува фирма Версо 2011 ЕООД за 66 хил.лв, а същият ден я продава на Община Сандански.

Пазарната стойност на цялата техника е оценена на 130 000 лв. Антикорупционната комисия тепърва ще изяснява как община Сандански под управлението на Кирил Котев дава за нея 700 хиляди лева.

Камионът, който закупен с парите от Котев стои на трупчета вече година и половина

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене