Задържаха край Симитли бившия шеф на ДАНС

Задържаха бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев за бракониерство, съобщи NOVA. Той е бил на лов в компанията на действащ служител на родното ФБР край село Сушица, област Симитли.

Арестът е по сигнал за незаконен лов, а в един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе, няколко ловни оръжия, голямо количество патрони.

Заедно с него в полицията са отведени още трима души. Единият от тях е настоящ служител на ДАНС, а другият е бивш собственик на футболния отбор Витоша Бистрица.

По случая е образувано и следствено дело в прокуратурата в Благоевград.

Новината беше потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков.

“Тази нощ той (Георгиев – б.р.) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб “Бистришки тигри”.

В края на май т.г. служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста председателя на ДАНС Димитър Георгиев. На 26 май държавният глава подписа указ по предложение на Министерски съвет за освобождаването му и с друг указ назначи за шеф на агенцията Пламен Тончев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене