Прогноза за времето – 21 юли (сряда)

Жълт код за силен вятър е обявен в 13 области на страната днес

Жълт код за силен вятър е в сила за 13 области на страната днес, сочи справка на сайта на НИМХ. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Кърджали. В тези области ще духа временно силен вятър от запад-северозапад с пориви до 20-22 m/s.

През деня ще преобладава слънчево време. Над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в крайните североизточни райони ще превали и прегърми. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се повишава.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево с максимална температура 32 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Главно над северното крайбрежие ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Преди обяд ще има и по-значителни временни увеличения на облачността, а след обяд ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места, главно в Рило-Родопската област ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 12°.

Източник: НИМХ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене