ГЕРБ Гърмен се срина!

ПП ГЕРБ получи три пъти по-слаба подкрепа от избирателите на парламентарните избори на 11-и юли в община Гърмен. След като само преди три месеца доскоро управляващата партия взе близо 2300 гласа, то сега остана с едва 793. Защо се стигна дотук? Проблемът е, че местната организация на ГЕРБ не бе достатъчно активна, твърдят симпатизанти на партията. Според тях е трябвало да се проведе по-силна кампания в региона. Липсваха срещите с хора по места, което се отрази и на резултатите.

Затова и кандидат-депутатите от общината на ГЕРБ не успяха дори да се доближат до гласовете, които получи Стефан Апостолов от Симитли. Той вече е депутат, като събра над 6000 прференции в Пиринско. Това не е случайно, тъй като Апостолов не спря да води най-важната кампания – очи в очи с избирателите. Няколко пъти бе на място в общин Гърмен и проведе срещи с десетки местни хора. Затова е нормално, че получи 127 преференции в Гърменско, а половината от тях са от избиратели в село Рибново.

Най-висок резултат на вота на 11-и юли очаквано има ДПС с 3358, ГЕРБ е на второ място, но само със 793 гласа, трета е ПП „Има такъв народ” с 781, на четвърто място е БСП с 340, на пето е коалицията „Изправи се! Мутри вън!” с 229 гласа, а шеста е коалиция „Демократична България-Обединение” със 107 гласа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене