Р. Тасков, ОбС: С Илко Стоянов започваме работа по належалите теми и проблеми още веднага, защото време за губене няма

Тържествената сесия, на която новоизбраният кмет Илко Стоянов положи клетва и встъпи в длъжност вече е в историята, а според председателя на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, съвместната им работата по належалите теми и проблеми започва веднага, защото време за губене няма. Пред журналисти Радослав Тасков изрази надежда, че Илко Стоянов ще спази обещанието си, което даде по време на предизборната си кампания, а и след това – да бъде поставено ново начало в развитието на Община Благоевград. „Самият той не веднъж е казвал, че ще се работи по един нов начин, който се надявам, че ще води към обединение и към това всички заедно да работим за Благоевград. И хората, и ние, сме убедени, че има какво още да се направи, за да се превърне нашата община в едно по-добро място за живеене“, категоричен бе председателят на Общински съвет. На въпрос, свързан с това кога ще започнат съвместната си работа, Тасков увери, че това ще стане още след края на тържествената сесия. „Всъщност още след изборите проведохме няколко срещи с Илко Стоянов, на които го запознах с най-належащите проблеми. Утре следобед ни предстои да навлезем в повече конкретика, да разгледаме наредбите, които трябва да се гласуват на предстоящата сесия. След официалната част с Илко Стоянов започваме да работим, защото няма време за губене“, посочи той. Според Радослав Тасков това, че Илко Стоянов има опит и като общински съветник в Благоевград, и като зам.-кмет на Петрич е добре, защото притежава управленски опит. Председателят на местния парламент допълни, че ще помага на Илко Стоянов с каквото може, тъй като неговата роля като председател на ОбС е не само да бъде съветник на кмета, но и коректив на нещата, които той прави. „Кметът на общината има една гледна точка за нещата, Общински съвет, като представител на цялата общност, е съвсем нормално да бъде коректив. Със сигурност ще му помагаме, но и ще му казваме, когато нещо не е наред“, отбеляза той. Тасков посочи, че одобрява намеренията на Илко Стоянов – за важните неща да се допитва до гражданите. „Самият аз, преди няколко дни, си направих страница във Фейсбук, която има за цел – жителите на Благоевград да сигнализират за проблеми и нередности. Идеята е хората да могат веднага да ни подават информация за всякакви проблеми, например за дупка на пътното платно или пък за проблем с детска площадка, така че да можем още веднага да реагираме“, коментира той.

Тасков добави, че най-важното призвание на политиците е да бъдат в услуга на хората, затова в 21 век трябва да се използва всяка една възможност за пряка комуникация с тях, което от своя страна може най-бързо да се случва именно чрез социалните мрежи.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков пожела на новия кмет на Община Благоевград Илко Стоянов здраве и търпение. „Сигурен съм, че това, което си е поставил като цели изисква повече време за реализация. Надявам се, че думите, които изрече той ще бъдат облечени и в действия“, заключи той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене