След публикация в Топ Преса: Уволниха директора на Басейнова дирекция в Благоевград!

Бившият областен управител на Благоевград Владимир Димитров е новият директор на Басейнова дирекция Западнобеломорски район.

Със заповед на МОСВ е отстранен директорът на Басейнова дирекция – Благоевград Момчил Пашов.

Уволнен е и шефът на РИОСВ Ангел Георгиев. Мотивите за детронрането им не се съобщават официално. На мястото на Момчил Пашов, който ръководи Басейнова дирекция от април миналата година, е назначен бившият областен управител в Пиринско и ексшеф на полицейската дирекция в Благоевград, Владимир Димитров. Само преди месец Момчил Пашов бе реабилитиран за конфликт на интереси от Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров. Срещу него бяха разгледани 4 сигнала за неправомерно увеличение заплатата на негова приятел в дирекцията Елена Аргирова. Имаше и други набеждавания, вероятно от негови подчинени. Във всички сигнали се твърдеше, че Момчил Пашов е във фактическо съжителство с колежката си Елена Аргирова, главен експерт в дирекция „Планове и разрешителни“ на дирекцията, и това е в нарушение на чл. 7, ал. 2, т. 1 от Закона за държавния служител. Според този текст „Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което би се оказало в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, с лице, с което е във фактическо съжителство, роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително“. Дело обаче не бе образувано.

Това което остана скрито е фактът че Топ Преса изпрати сигнал по темата ни за афера на благоевградски активисти на ВМРО, за удължаване на разрешителното за водоползване и водовземане на от р. Ощавска, в землището на кресненското село Ощава.Медията ни разкри, че дружеството, Темида 2005” ООД имало разрешително за водоползване от 2007 г., което било двукратно продължавано с цел изграждане на МВЕЦ, което трябвало да стане до края на 2018 г. Тъй като строителният обект не бил завършен, управителят на фирмата Георги Гоцев подал заявление за продължаване срока на действе на разрешителното. Странен факт, че съпругата на Гоцев – Нели Гоцева е началник отдел планове и разрешителни в “Басейнова дирекция” – Благоевгразд и вътре движи документите на мъжа си и прокарала разрешението, което е повече от скандално.
Статията ни излезе на 29 юни, същият ден беше подаден сигналът ни, фактите по който бяха удостоверени и шефът на институцията уволнен. Очаква се отстраняването и на Гоцева и даването на схемата на прокурор.

ВМРО афера с един мини ВЕЦ, дъх на корупция,“Басейнова дирекция“ и много конфликт на интереси…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене