Разлог ремонтира и прави алея „Стъпалата” по-красива и вълнуваща за туристите

С реконструкция и ремонт Община Разлог ще надгради проекта си за Панорамната алея „Стъпалата”, която бе открита през 2015 година. Целта на местната власт е да превърне туристическата атракция в още по-красиво и вълнуващо място за наши и чужди туристи. Новият проект ще бъде внесен до 1-ви август тази година за одобрение и финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

В него се предвижда разработване на туристически маршрути, обвързващи в единна система природните, историческите и културните обекти. Ще се изградят нужните пешеходни и велосипедни пътища за осигуряване на достъп до туристическите забележителности. Ще се обновят откритите публични пространства. Ще се ремонтират пътеките, информационните табели, както и самата кула. Ще има нови интерактивни игри, ще се монтират съоръжение за игра на децата, които ще са безопасни, ще се направи фитнес на открито. Искаме да освежим района, тъй като с времето част от изграденото се амортизира. Алея „Стъпалата” е като магнит за туристите, тъй като е до гората и осигурява невероятна панорамна гледка към града ни и към планините Рила, Пирин и Родопите.

Панорамна алея „Стъпалата” включва екопътека и места за почивка и отдих, интересни туристически атракции с модерни природно-познавателни и развлекателни елементи. Най-атрактивният обект е 12-метрова кула за наблюдение на Пирин, Рила и Родопите. Изградени са още над 50 места за почивка и наблюдение. Уникалните по своя характер „спирки” – погледни места с пейки, люлки и дървени шезлонги дават възможност за пълноценна почивка и забавление. Туристическата атракция на Разлог цели развитието на екологичния туризъм и е резултат от изпълнението на съвместен проект между община Разлог и община Гевгелия, Северна Македония.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене