Манолова: Не се отпускайте! Борисов си отиде, но мръсните му пари са на терен и воюват срещу хората

В Свищов БСП заедно с ДПС и ГЕРБ са подкрепили кметподчерта Манолова

Нинова на гражданите на Благоевград ли се сърдипопита Манолова
Не се отпускайте! Борисов си отиде, но мръсните му пари, раздадени на приближени фирми, са на терен и воюват срещу хората. Става дума за 8 млрд. лв., дадени без конкурс и търг, кешови и авансови плащания за стотици милиони левове. 800 млн. лв. са дадени авансово на „Монтажи“ за ремонт на язовири, а реално са вложени 120 млн. лв.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Абсурдно е коалиционният партньор на БСП Румен Петков да защитава фирмите собственици на „златния гьол“, паркинга и лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“. Дейността е монополизирана и частна още от първия кабинет на Борисов през 2013 г., допълни Манолова и подчерта, че не е настоявала да се национализират паркингът и „златният гьол“.

Договорът за „гьола“ трябва да се преразгледа. Става дума за външна граница на Европейския съюз и не е ясно защо Борисов е решил, че може да даде дейностите на частни фирми, близки до ъндърграунда. Това са фирмите, които спечелиха изборите на ГЕРБ в София, каза още Манолова.

Може би тези 32 млн. лв. кеш, открити във фирмата собственик на „гьола“ имат връзка и с обявеното купуване на гласове в Свиленград. Там е рекордьорът от ГЕРБ с 16 хил. преференции. Интересно е, че връщайки се от Турция Борисов си е направил фотосесия и на „гьола“, и на паркинга, заяви тя.

Истината трябва да излезе наяве. Комисията по ревизията в следващия парламент ще се занимава с паркинга и „гьола“. Когато държавата е отстъпила от функциите си, трябва да бъде проверено как е станало, срещу какви пари и как се контролира. Имаме сигнали, че чрез представители на държавните институции хората са принудени да използват паркинга, за да минат по-лесно границата. Ще има ревизия в секторите с най-големи аномалии – с най-много бонуси и най-високи заплати за висши държавни чиновници, каза още Манолова.

С „Има такъв народ“ подкрепихме кандидата на промяната Илко Стоянов и гражданите на Благоевград избраха него. Първо отхвърлиха ГЕРБ, след това отхвърлиха БСП и избраха г-н Стоянов. Нинова на гражданите на Благоевград ли се сърди? Не разбирам двойния стандарт – коалиционният партньор на Нинова Румен Петков беше в коалиция с ГЕРБ. В Свищов БСП заедно с ДПС и ГЕРБ са подкрепили кмет. Илко Стоянов е сериозен опозиционер на ГЕРБ в Общинския съвет, каза Манолова за изборите в Благоевград.

Хората очакват да има стабилно правителство, което да решава проблемите им. Нашият план за неотложна подкрепа на обикновените хора е за 3 млрд. лв. – 1 млрд. лв. за преизчисляване на пенсиите и за хората с увреждания, 1 млрд. лв. за подкрепа на бизнеса и 1 млрд. лв. за децата и младите семейства, заяви още тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене