Осминафиналните битки на Евро 2020 започват днес

Двубоите от осминафиналната фаза на Евро 2020 започват днес с два мача. От 19:00 часа българско време Уелс и Дания ще дадат старт на фазата на елиминациите на “Йохан Кройф Арена” в Амстердам.

“Драконите” стигнаха до полуфиналите на предишното Европейско първенство и показаха, че отново имат сериозни амбиции със силното си представяне в груповата фаза, където победиха Турция, направиха равенство с Швейцария и записаха минимална загуба от Италия, след като вече се бяха класирали напред. От своя страна Дания показа характер, за да запише убедителен успех над Русия с 4:1 в последния си мач в груповата фаза, след като “червения динамит” бе загубил откриващите си два двубоя с Финландия и Белгия.

“Видяхме последния мач на Дания и няма как да не сме впечатлени. В същото време сме наясно, че можем да се опрем на всеки съперник. Амбициозни сме и искаме да достигнем възможно най-далеч”, коментира селекционерът на Уелс Роб Пейдж. “Подготвихме се добре и сме готови за всякакви сценарии. Като цяло сме добре подготвени и чакаме мача с нетърпение”, сподели неговият колега от Дания Каспер Хюлманд.

В късния мач от 22:00 часа Италия се изправя срещу Австрия на стадион “Уембли” в Лондон. Италианците бяха сред най-впечатляващите тимове в груповата фаза на Евро 2020, където записаха три победи, без да допуснат гол. Отборът на Роберт Манчини вече е в серия от 11 поредни победи, без да допусне попадение във вратата си. Австрия победи Северна Македония и Украйна в своята група, където също така записа поражение от Нидерландия.

“Австрия има голяма класа, те са много агресивни. Ще трябва да изиграем страхотен мач. В тази част от турнира не можеш да си позволиш да направиш грешка, това е красотата на тези надпревари”, каза треньорът на Скуадра Адзура Роберто Манчини. “Пълни сме с увереност и изцяло сме концентрирани върху Италия. Те впечатлиха най-много до момента, атакуват добре, позиционирането им е добро. Те са опасни”, коментира Франко Фода, селекционер на Австрия.

Мачовете на Евро 2020 днес:

19:00, Амстердам, Уелс – Дания

22:00, Лондон, Италия – Австрия. /БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене