СПА селото Баня празнува три дни с хиляди туристи

Село Баня – СПА дестинацията в сърцето на Разложката котловина, се готви да се весели. Разложкото селище се готви за предстоящия „Празник на моето село“. Както повелява традицията, в първата събота на месец юли, китното село Баня ще отбележи своя празник. Празнични събития ще има от първи до трети юли.

Кулминацията е на 3 юли от 18:30 часа, когато на площада пред кметството ще започне празничната програма, ще звучат мелодични песни, ще се вият кръшни хора.

За празничната атмосфера и за доброто настроение на жителите и гостите на село Баня ще допринесат самодейните състави към НЧ „Просвета-1908“ и народният изпълнител Никола Тодоров. А за най-малките кметство Баня и НЧ „Просвета-1908“ са подготвили екопоход и рисунка на асфалт.

На 1 юли 2021г. (четвъртък), от 17:00 часа малки и големи ще могат да се включат в организирания еко поход под надслов „Легендите говорят за Баня“, а на 2 юли (петък) от 16:30 часа децата ще рисуват върху асфалт в пространството около старата баня. Всеки, който желае да се включи в организираните прояви, трябва да заяви участие в читалището или на телефон: 0898772821, но най-късно до 29 юни.

Празникът на курортното селце е повод много банялии, живеещи и работещи извън родното си село, да се приберат, да се срещнат със своите близки и приятели, да се хванат на празничното хоро, да се повеселят.

СПА селото Баня празнува три дни с хиляди туристи СПА селото Баня празнува три дни с хиляди туристи СПА селото Баня празнува три дни с хиляди туристи

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене