Футболен талант на Пирин Гоце Делчев с повиквателна при малките лъвчета

Роденият през 2008 г. Александър Гърбев стана един от малцината млади футболисти на „Пирин“ (ГД), получили повиквателна за националния отбор на България.

Малчуганът е включен в разширената гарнитура на малките лъвчета, които от тази есен започват да представят нашата страна. Депешата за тридневния лагер пристигна вчера и предизвика радостни вълнения в школата на гоцеделчевския клуб. Сборът е от утре до неделя на базата в Бояна.

Александър Гърбев е част от детската селекция на „Пирин“ (ГД) с треньор Живко Грозданов, за когото това е първи пробив в ролята му на наставник.

Повиквателната не остана без коментар и от старши треньора на представителния отбор и шеф на ДЮШ Димитър Крушовски. „Искам да поздравя Александър с повиквателната, която за всички нас е радостна новина. Това безспорно е успех за младия ни състезател, но и за нашия клуб, за работата, вършена от всички нас. Да бъде обърнато внимание на състезател от тим в Трета дивизия е безспорно отличен атестат. Добър пример за коментираното винаги от нас, че не само талантът е важен. Когато се бориш, търсиш успеха, стремиш се да се развиваш, идва и подобен момент. Сега остава Александър да защити доверието на националните треньори. Той може да бъде и пример за всички момчета, а защо не и други наши състезатели да бъдат забелязани“, коментира Д. Крушовски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене