Бивш топ студент на ЮЗУ: Ректорът на ЮЗУ има облагаеми доходи от 190 000 лв. от трудови възнаграждения за 2020та. Такива пари надали се изкарват от честен труд и партийна независимост

„Пръскам се от яд като гледам цинизма и герберската безнаказаност, който се ширят из нашенските вузове. Специалност „Психология“ в ЮЗУ ще бъде едно голямо и скъпо нищо без дисциплините на проф. Иванка Асенова Само за справка, освен дела оспорващи поста му, ректорът на ЮЗУ има облагаеми доходи от 190 000 лв. от трудови възнаграждения за 2020та. Такива пари надали се изкарват от честен труд и партийна независимост.“ Това написа в социалната мрежа фейсбук, бившият топ студент възпитаник на проф. Иванка Асенова – Атанас Димитров по повод нейното политичесто отраняване.

Както Топ Преса единствена писа, по порочните стъпки на УНСС тръгна и ЮЗУ. Управата му в Благоевград взе решение да съкрати всички дисциплини на иначе реномиран преподавател заради участие в изборите за 45-то Народно събрание в партията на Слави Трифонов.

Борислав Юруков

Борислав Юруков

Скандалът става само ден след като от столичния УНСС обявиха, че уволняват дисциплинарно доц. Мартин Осиковски заради своеволната критика, която си позволи след предизборната визита на премиера Бойко Борисов. Днес е ясно ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград продължава гонката на преподаватели.

Вчера съвсем ненадейно ФСС към висшето учебно заведение взема решение да съкрати пет дисциплини от учебния план на специалност „Психология“ – Физиологична психология, Психопатология, Клинична психология, Невропсихология и Психология на аномалното развитие.

„Случайно или не, това са всички дисциплини, които аз водя в тази специалност. От следващата учебна година те повече няма да бъдат изучавани“, съобщава проф. Иванка Асенова в личния си профил във Facebook.

Топ Преса е едиствената регионална медия, която не се прави на сляпа и няма по текущия скандал. Време е да се предприемат действия срещу откровения феодализъм на ректора – Юруков.

Академичната автономия роди пореден феодал

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене