Нинова: В това НС нямаше диалог, само его

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Останалите партии искали повече гласове

„Има риск от ниска избирателна активност, даваме си сметка за това, както и за отговорността, която ние имахме с третия мандат“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. След като партията й върна третия мандат, България отива на предсрочни избори, които ще се проведат на 11 юли.

„Дали е справедливо или не мандатът да бъде връчен на нас решава само президентът Радев съгласно конституцията на България. Що се отнася до това, че БСП е в изолация, позволете да ви коригирам – нещо по-лошо е това. Нито една партия в парламента не си говори с другите партии, нито помежду си. Това е лошото за България – че в този парламент нямаше диалог. Че надделя партийното его, личният егоизъм, желанието да се отиде спешно на избори за да се спечелят още повече гласове“, обясни Нинова пред журналисти след като излезе от сградата на президентството.

„Това политическо късогледство доведе до тази ситуация. Знаете, че ние още от началото, когато започнаха мандатите, заявихме подкрепа за втората сила, за четири – пет неща, които сме ги говорили много. Най-вече мерките за икономиката и хората в кризата, които да минат през актуализация на бюджета и ревизия докрай на Борисов. Уви, новите политически субекти в парламента не проявиха готовност да се обединим за такива надпартийни цели, които декларирахме още преди изборите и имаше разум и смисъл в това. За съжаление партийният егоизъм надделя над разума. Надяваме се на следващите избори да не е така“, допълни още лидерът на БСП.

Запитана кой се надява на повече гласове при следващия вот, Нинова отговори: „Слави Трифонов заяви, че не може в този парламент и искат изобри, за да имат по-голяма лигитимност. Знаете, че абсолютно мнозинство е невъзможно.“

Тя обяви, че резултатите на БСП на изборите не са добри, но партията е готова за следващия вот и очаква да се справи по-добре.

Нели Христова
dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене