Прогноза за времето – 18 април (неделя)

Неделя ще бъде помрачена от облаци

В неделя над България ще бъде предимно облачно и на много места от запад на изток ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните ще са предимно между 10° и 15°. Привечер валежите ще се усилят и през нощта срещу понеделник на места в Западна България и западните райони на Горнотракийската низина валежите ще са значителни, съобщиха от НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев, ще е облачно, с кратък дъжд и максимална температура 18 градуса.

В планините ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, под около 1500 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°. През нощта срещу понеделник на места в масивите от Западна България валежите ще са значителни.

По Черноморието ще преобладава облачно време и след обяд главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на въздуха ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Новата седмица ще започне с хладно и дъждовно време. Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене