Кандидатите от Коалиция ГЕРБ – СДС почетоха паметта на знаменосеца на Дупнишките барикади Георги Гиздов

С полагане на венци и цветя и минута мълчание днес бе почетена кончината на знаменосеца на Дупнишките барикади Георги Гиздов. Поглед пред паметта му склониха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС Даниел Александров, д-р Александър Паризов, Анелия Любенова и Станислав Тенев. Церемонията уважиха и стари седесари и общественици, участвали в онези паметни събития през зимата на 1997 г. Близките на покойния Георги Гиздов също бяха на възпоменателното събитие.

Михаил Панчев, който бе сред най-близките приятели и съмишленици на Г. Гиздов, припомни събитията от емблематичното за Дупница място:„ При дъжд, сняг, студ бяхме тук непрекъснато. През деня и през нощта. И казахме: Не на комунизма! За по-светло бъдеще на България! Нашата заслуга на Дупнишките барикади беше в това, че издигнахме този национален идеал на световно ниво и световните медии дойдоха на място и отразиха барикадите. Днес сме спокойни, днес сме уверени, днес сме тук, за да почетем паметта на знаменосеца на Дупнишките барикади Георги Гиздов. Днес сме тук да почетем паметта и на инж. Ангел Малинов, който бе един от инициаторите на това историческо събитие”.

Тодорка Савова, която също уважи помена за Гиздов се обърна към уважилите събитието с призив да помнят и пазят спомена за барикадите: „Приятели млади, обръщам се към вас, никога не забравяйте тези барикади на каква цена бяха. Помнете дупнишкия дух!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене