Д-р Огнян Митев преизбран за управител на МБАЛ-Благоевград за нов 3-годишен мандат

Д-р Огнян Митев преизбран за болничен управител за нов 3-годишен мандат, удължиха избора за независим член на съвета на директорите на „МБАЛ – Благоевград” АД

Д-р Огнян Митев ще продължи да ръководи болницата в Благоевград още 3 години, след като спечели конкурса за избор на органи на управление – съвет на директорите на „МБАЛ – Благоевград” АД.

Съгласно заповедта на здравния министър конкурсът, обявен на 9 февруари, беше за 3 позиции в директорския съвет – за независим член, за представител на държавата и за представител на държавата, който отговаря на изискванията по чл. 63, ал. 1 от Закона за лечебните заведения, т.е. за управител на болницата. Д-р Огнян Митев е кандидатствал за управител, като изборът е преминал през 3 етапа – проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и критериите за подбор; оценяване на концепция за развитие на предприятието и приноса на кандидата към неговото управление, и събеседване с комисията по избора.

За представител на държавата в съвета на директорите е избрана инж. Стойка Таскова, досегашният председател. Тя оглави СД на МБАЛ – Благоевград преди 3 години като представител на Министерство на здравеопазването. Тогава третият член в директорския съвет стана шефът на отделението по образна диагностика в болницата д-р Андрей Янакиев от квотата на ВМРО в коалиция „Обединени патриоти”.

Сега комисията не е избрала третия независим член в съвета на директорите, тъй като никой не е подал заявление, поради което конкурсът е удължен с 15 дни, считано от 24 март.

Идентични конкурси се провеждат във всички лечебни заведения с държавно участие след изтичане на 3-годишния управленски мандат на управителните органи.

Източник: Вестник“Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене