Почина един от основателите на МФГ „Пирински гриваци“

След дълго боледуване от този свят си отиде една от емблематичните личности от разложкото село Елешница – Кръстьо Гигов, който е един от основателите на МФГ „Пирински гриваци“, изпяла и увековечила стотици песни.

Роднини, близки, приятели и самодейци не само от Елешница, но и от други населени места изпратиха вчера в последния му земен път Кръстьо Гигов.

„Човек, когото няма да забравим никога, който остави след себе си богато наследство чрез запазения фолклор, човек, когото ще запомним с веселия му нрав, с усмивката му, с позитивното му настроение“, споделиха приятели на Кръстьо.

В последния му земен път го изпратиха и колегите му от МФГ “Пирински гриваци”. Тя е една от първите и една от най-добрите мъжки групи за автентичен фолклор. Нейни създатели са покойният Кръстьо Гигов, както и  Милен Тасков и Петър Гинчин. На по-късен етап групата се допълва с Георги Политов. Групата има издадени три албума – “Стани, Яно”, “Собрали се триесе бекяра” и “Во нашето село”. В тях са събрани десетки емблематични песни, които ще останат като наследство за идните поколения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене