Шефът на РЗИ – Благоевград д-р Калоянов: Ваксините свършват, последно имунизирахме 45 членове на СИК

Ваксините свършват, има дефицит и много желаещи, призна вчера директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов. Вчера в имунизационния кабинет на  здравната инспекция са ваксинирани 45 членове на СИК от Благоевград, а общо в цялата област трябва да бъдат ваксинирани 440 човека от секционните комисии. За момента все още има малко резерви с ваксини, които ще бъдат предназначени за членовете на СИК, а при нова доставка, каквото се очаква в петък, имунизация ще се прави и в събота и неделя. В РИК са имунизирани общо 10 членове и 15 души технически персонал още миналата седмица.

„Лошото е, че ваксините на „АстраЗенека“ свършват. През последните дни сме раздали общо 230 флакона на личните лекари – по два-три на човек за да има равномерно разпределение. Общопрактикуващите лекари в Благоевградска област са 188 , и много от тях са представили списъци за ваксиниране. Голям интерес има от страна на джипитата в района на  Гоце Делчев. Там ще изпратим мобилни екипи за ваксиниране от РЗИ, и от местния медицински център, стига да има ваксини. Очаквам да има зареждане с нови количества ваксини и през другата седмица нещата да се нормализират“, увери шефът на РЗИ д-р Калоянов.

По повод случая със забраненото тържество в Сандански с участието на полицаи,  той добави, че все ще тече процедурата за изготвяне на предписания, но със сигурност ще има глоби за физическите лица и имуществена санкция за собственика на фирмата, стопанисваща обекта, който е отворил за празненството в нарушение на заповедта на здравния министър.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене