Джамбазки към евродепутатите: Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор

Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор. Като Ви слуша човек, ще каже, че тази зала е пълна с борци за човешки права. Такива, които смело се опълчват на диктатурите. Хора, които нямат никакъв страх да кажат в очите на диктатора Ердоган, че е диктатор. Уви, това изобщо не е вярно.

Такава критика отправи към колегите си евродепутати заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

7 години повтарям от залата в Брюксел и от залата в Страсбург,

  • че Ердоган е диктатор,
  • че нарушава човешките права,
  • че хвърля журналисти в затвора,
  • че води незаконни войни навсякъде.

И 7 години по-голямата част от Вас, колеги, се правят, че не виждат и не чуват, продължи изказването си в ЕП Джамбазки.

Българският представител посочи, че когато се стигне до истински действия, се чува отговор, че Ердоган и Турция били стратегически партньор на ЕС.

Е как едновременно Ердоган е стратегически партньор и го критикуват за нарушаване на човешките права? Едно от двете е вярно. Не могат да бъдат верни и двете, констатира той.

Това, което трябва да се направи, е да се прекратят празните приказки тук и да се предприемат истински действия. Това означава санкции и прекратяване на преговорите за членство с Турция, заяви Джамбазки.

Означава най-сетне да се види истината и да се действа.

Ердоган е диктатор!

Другото са празни приказки, заяви в заключение заместник-председателят на ВМРО.

Видео от изказването >>>

Изказването на Ангел Джамбазки пред евродепутатите е поредното, в което той призовава за реални мерки срещу Турция на Ердоган. Той многократно е сезирал ЕП и колегите си, че Турция води неоосманистка политика. Ердоган изнудва Европейския съюз, заплашвайки го с пропускането на мигранти. Турският президент нееднократно е предявявал и териториални претенции към страни от ЕС. Припомняме, че българското общество се възмути от „сърдечните граници“ на Ердоган, в които той включи и български градове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене