В заключителен етап са укрепителните дейности на срутището по пътя за Рилския манастир

В заключителен етап са строителните работи по укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. При добро време се очаква да приключат до Коледа. В 250-метров участък при 27-ми км на третокласния път III-107 Кочериново – Рила – Рилски манастир е изградена укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло като то е подсилено с микропилоти и анкери. За укрепване, стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа.

Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ремонтните дейности включват и възстановяване на пътната настилка в участък.

На обекта предстои полагането на хидропосев на ската, монтирането на ограничителните системи и други довършителни дейности.

Укрепителните дейности започнаха в края на юни и се извършват от „Автомагистрали“ ЕАД. Дружеството работи максимално мобилизирано, за да може укрепителните дейности да завършат колкото се може по-бързо и по третокласния път, който е основна връзка за Рилския манастир и за природните забележителности в околността да се пътува удобно и безопасно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене