Проф. д-р Красимир Гигов оглавява Координациoнния съвет за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19

От днес започва да действа Координациoнен съвет за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Главната му задача ще е организацията, логистиката и съхранението на всички ваксини, които България ще получи, както и да определи приоритетните групи за имунизация. За негов председател е избран проф. д-р. Красимир Гигов.

Проф. д-р Красимир Гигов има висше медицинско образование по две специалности – Организация на медико-санитарната защита и Военна токсикология.

По предложение на проф. Гигов е създаден Военномедицинският отряд за бързо реагиране. Бил е ръководител и на първата в страната Катедра по „Медицина на бедствените ситуации“ във ВМА. Заемал е и поста Старши национален представител на България в Съвместния медицински комитет на НАТО (Joint Medical Committee – JMC). Концептуално разработва и практически реализира създаването на Националния медицински координационен център с възможност оперативно да се организира и управлява медицинското осигуряване на населението при различни кризисни ситуации. От август 2009 г. до 31.12.2009 г. е негов директор. От януари 2019 г. до момента е Генерален директор на БЧК.

Цялата професионална биография на проф. д-р Красимир Гигов може да видите в прикачения файл.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене