Електрически тротинетки – новият начин за придвижване в Благоевград

Първите електрически тротинетки вече са доставени в кампуса на Американския университет в Благоевград. Те са на българския микромобилити стартъп Hobo. Първоначално са позиционирани 20 тротинетки, които са минали всички тестове за качество и безопасност. Те ще са специално брандирани с логото на висшето учебно заведение. Обособени са и 5 паркоместа в района на кампуса, където всяка сутрин ще бъдат електрическите тротинетки. Потребителите ще могат да се възползват от услугата и извън районите на кампуса и университета, но паркирането ще може да се осъществи само на локациите, които са ясно обозначени в приложението.

Предвид пандемията компанията е изградила вътрешен стандарт за качеството на предлаганата услуга, който включва и ежедневно дезинфекциране. По този начин се предлага алтернативен и екосъобразен метод на придвижване, който отговаря на противоепидемичните изисквания за спазване на дистанция и дезинфекция.

Пилотното партньорство с АУБ ще покаже нагласите за използването на подобен вид услуга в града от страна не само на студентите. Това от своя страна ще даде възможност за постепенно увеличаване на броя тротинетки, от които да се възползват жителите на Благоевград през топлите месеци на следващата година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене