Отделението по инвазивна кардиология в Гоце Делчев е готово

Приключи ремонтът на помещенията и оборудването на отделение за инвазивна кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“. То ще обслужва пациенти със сериозни сърдечни заболявания от целия район на Гоце Делчев. След подробно събиране на информация за дейността му и специална среща с доц. Борислав Ацев, на която бяха разяснени всички детайли в бъдещата дейност, общинските съветници гласуваха на управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ да подпише договор с лекарите от болница „Света Екатерина“ в София, която има сериозен опит и е еталон на инвазивната кардиология в страната.

Договорът предвижда трима инвазивни кардиолози от така известната Чиркова болница заедно с екип от обучени сестри и лаборанти да започнат работа в Гоце Делчев. Една от най-важните клаузи в договора е обучението на местни кардиолози, лекари, медицински сестри и лаборанти, които да могат да предлагат тези толкова важни и нужни специализирани медицински услуги на населението в този отдалечен района на страната, като се има предвид, че инфарктите са главния убиец на хората и всеки седми умира от разрив на сърцето.

С новото високо технологично оборудвано отделение осигуряващо диагностика и лечение на сърдечни и периферни съдови заболявания, рисковете от фатален изход за живеещите в региона намаляват. Отделението ще работи по всички стандарти на една малка модерна кардиологична болница, категоричен е доцент Ацев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене