Окръжен съд реши: Постоянен арест за майката от Сандански, убила децата си

Благоевградският окръжен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” на майката от Сандански, задържана за смъртта на двете си деца. Делото бе гледано днес от дежурния съдия Красимир Аршинков. Със защитата на обвиняемата се зае служебен адвокат от София.

Според адвокат Алексиев майката не е признала, че е извършила престъпното деяние, а само е изразила съжаление. Адвокатът на обвиняемата разказа, че е бил запознат със семейните проблеми на Кристина, които се задълбочили през последните години. Жената е била подлагана на тормоз от страна на съпруга й, той я притискал да сключат споразумение за родителските права, искал е те да останат при майката, но семейството да остане да живее заедно.

Припомняме, че в четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му КристинаДунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва./струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене