Още един лекар в Детското отделение на болницата в Гоце Делчев е с Covid-19

Още един лекар от Детското отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ е с коронавирус. Педиатърът д-р Ангел Тонгов пък наскоро пребори заразата. Заедно с тях работи и д-р Йоанна Пеева.

Сградата, в която се помещават инфекциозното и детското отделения, вече приема само пациенти с COVID-19. Към момента в лечебното заведение заразени са шестима лекари, а друга част от тях са под карантина. По-голям е броят на инфектираните медицински сестри.

А в болницата леглата за пациенти с коронавирус вече са изцяло заети. „В момента в болницата са настанени около 90 души с коронавирус, при разрешение за 76”, каза директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев.

Както вече ви информирахме, за последното денонощие новоинфектираните жители на града са 30. Още 6 нови случая има в Мосомище. Там заразата бележи ръст.

Meждувременно вчера много жители на града и района си взеха последно „сбогом“ с д-р Костадин Камбов, който оглавяваше Детското отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“. Той почина в събота вечерта в лечебното заведение, на което посвети 30 години от своя живот.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене