КРАСИВА И АМБИЦИОЗНА! „Мис Македонско девойче“ Л. Пейчева влиза в бизнеса

КРАСИВА И АМБИЦИОЗНА! „Мис Македонско девойче“ Л. Пейчева влиза в бизнеса, докато е студентка, ще вдигне детски център в собствен имот в родния си град Гоце Делчев

Красива и амбициозна гоцеделчевка, завършила само преди 2 г. местната гимназия и в момента студентка по туризъм, без всякакво притеснение от сложната в момента обстановка в цялата страна в рамките на 2 седмици регистрира фирма и стартира процедура поизграждане и оборудване на детски център в родния си град. За име на фирмата с капитал от 100 лв. Лора Димитрова Пейчева е избрала „Лона инвест“ ЕООД, а за бъдещия си център – „Щастливко“.

Инвестиционното предложение на младата бизнесдама предвижда бутане на стара къща, намираща се на неин парцел от  297 кв.м в Гоце Делчев, и изграждане на двуетажна сграда с площ 85 кв.м и предназначение за детски център. На първия етаж Пейчева е планирала общо помещение за колективни игри, санитарен възел, кухня, котелно помещение и офис за персонала, а на втория – три стаи за тематични групови занимания, стая за отдих, санитарно помещение и тераса. Младата жена е съобразила, че оборудването трябва да е обезопасено съгласно българското законодателство спрямо възрастовата група, която ще го ползва – от 3 до 6 г. и ученици от началните класове.

Лора се прочу в родния си град през 2017 г., когато като зрелостничка спечели наградата на националната женска организация на ВМРО вXII издание на уникалния по рода си конкурс „Мис Македонскo девойче“. На сцената тогава Лора се яви с македонска народна носия от реквизита на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци в родния й град и спечели короната в оспорваната надпревара на още 15 красиви български момичета. Наградата й бе връчена лично от зам. министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене