Престижни награда за учениците на Заприна Глушкова от СУ Хаджидимово

Престижни награда за учениците на Заприна Глушкова от СУ Хаджидимово и от XIII –я Национален журналистически конкурс „Стоян Михайловски“

Само преди по- малко от месец, на 25.10.2020 г., излязоха резултатите от XIII Национален журналистически конкурс „Стоян Михайловски“ който е един от най-престижните конкурси за журналистика, организиран в Русе. С  ученици, ръководени от Заприна Глушкова – преподавател по български език и литература в СУ „Никола Вапцаров“ в гр. Хаджидимово участва в него и успешните журналистически търсения на младите журналисти от хаджидимовското школо бяха оценени високо.

Поради усложнената епидемиологична обстановка отличените участници на СУ „Никола Вапцаров“ получиха наградите си само преди дни, чрез куриер, това съобщи на страницата си техният консултант Заприна Глушкова – старши учител по български език и литература в училището. Тя каза още: „Съжаляваме, че заради пандемията в страната, тази година официално награждаване няма да има. Точно там младите творци се запознават, обменят опит и стават приятели … Градят приятелство, което поддържа пламъка на техния творчески дух. Това са и целите на конкурса – развиване на творческото въображение и талант, укрепване на човешките ценности – родолюбие, човечност, доброта, взаимно уважение, признателност, патриотизъм, етническа толерантност, отговорност, както и споделяне на литературни дарби и създаване на творчески контакти.“

Така отново на престижните места застанаха талантливите ученици на Зарина Глушкова, а именно седмокласничката Анелия Спахиева, която получи призовото ВТОРО място, а Георги Спахиев от 12-ти клас (трета възрастова група) зае ТРЕТО място сред близо 250 участници от цялата страна. Двамата участници са единствените наградени представители и от региона и от област Благоевград, с изключение на поощрението което отиде в гр. Петрич.

Творческата задача по темата „Времето е жестоко“ провокира младите участници от Хаджидимово в конкурса да споделят мисли за отминалата учебна година. Тревогите, успехите и предизвикателствата, свързани с обучението в електронна среда, както и цената на приятелството, вдъхновиха и провокираха учениците на СУ „Никола Вапцаров“. Така, Средно училище „Никола Вапцаров“ смело се нарежда сред първите в цяла благоевградска област като средище на победители и таланти.

Конкурсът за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ е вписан в Националния календар на Министерство на културата и подкрепен от Регионално управление на образованието – Русе.

      

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене