Прогноза за времето – 31 октомври (събота)

Дъжд и вятър в следващите дни, идва захлаждане

Днес облачността ще е значителна и на места, главно в източната половина от страната и планинските райони ще има слаби превалявания от дъжд. Ще се задържи ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад, в източните райони – от север-североизток, сочи справка в сайта на НИМХ.

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София 13°-14°.

Атмосферното налягане през деня ще се понижи и ще доближи средното за октомври.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 20 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 1°.

В неделя температурите и сутринта, и през деня ще са с градус-два по-ниски. Валежи не се очакват, а вятърът в Западна и Централна България ще утихне. По-силни пориви ще има на изток.

Първите дни на ноември ще са студени. Сутрин ни очакват температури от 2 до 7 градуса, следобед – в широк диапазон, между 10 и 20.

Първата половина от следващата седмица ще е по-хладно на изток, тъй като от запад ще навлиза по-топъл въздух.

Около средата на седмицата ще се увеличи вероятността от мъгли в часовете до обяд. Слаби есенни превалявания на изолирани места у нас се очертават в средата и към края на работната седмица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене