Сандански, Перник и Девня са големите победители в “Кмет на годината”

Сандански, Перник и Девня са носителите на голямата награда “Кмет на годината” за 2020 година. Станислав Владимиров, Атанас Стоянов и Свилен Шитов събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, за голяма, средна и малка община.

Имената на победителите в категорията обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тримата призьори бяха отличени с грамоти в София Техпарк за цялостната си работа във всички сфери в ръководената от тях местна администрация, пише kmeta.bg. Награждаването мина под мотото “Бъдете здрави” и при спазване на всички противоепидемични мерки.

„Най-важното е хората да почувстват грижата на градоначалниците и те го показват със своя вот, което виждаме и при призовете „Кмет на годината“. Взаимодействието между публичната власт в лицето на държавата и местната власт дава своя ефект във времена на криза и при решаването на проблеми”, заяви Николова по време на церемонията.

„Наградите за най-успешните кметове са израз на признанието за техните успехи и отговорност в период на криза, предизвикана от епидемията с COVID-19”, каза още тя. И допълни, че именно градоначалниците са хората, които са на първа линия, близо до хората, до техните тревоги, страхове и трудности.

Вицепремиерът връчи призовете в най-голямата категория „Кмет на годината“ на Свилен Шитов – кмет на Община Девня, с награда „Кмет на годината на малка община“, на Атанас Стоянов – кмет на Община Сандански, с отличие „Кмет на годината на средна община“, и на Станислав Владимиров – кмет на Община Перник, с награда „Кмет на годината на голяма община“.

„За нас, малките общини, е много важно да се отразява обективно нашата работа”, коментира кметът на Девня Свилен Шитов. Той благодари на всички, с които работи вече в продължение на 4 години и допълни, че за община Девня е важно да продължи да работи със същите темпове и отговорности.

„Високата оценка не е само за кмета на Сандански, а за всички съграждани, които са изключително значими и обществено активни. Те са критерий за посоката, в която трябва да вървим. Те са нашето най-безценно богатство и капитал”, каза кметът на Сандански Атанас Стоянов, при получаването на отличието си.

„През тази година всички перничани преминахме през наистина голямо изпитание, в което всички ние търсихме общите пътища, които ни събират, а не разделителни линии.  Благодаря на моите съграждани за огромната подкрепа, която получавам всеки ден, всеки час. Това ни дава изключителна увереност да продължавам напред. Тази награда също и вярвам, че можем да превърнем Перник в най-добрия град за живеене”, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

„Пожелавам на всеки един от Вас здраве, сили, упоритост и много успехи”, каза министър Николова и поздрави организаторите на конкурса за амбицията, последователността и професионализма, с които ежегодно подготвят и реализират тази инициативата.

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и под мотото “Бъдете здрави”.

Над 600 хиляди българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници за 2020 г.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене