Скандал! Болницата в Гоце Делчев заявила 60 опаковки от лекарството срещу Ковид, а получила 7!

Директори на общински болници в Благоевградско настояват  Здравната каса да увеличи легловата база на лечебните заведения заради необходимостта да се осигурят повече места за прием на болни с усложнения от коронавирус.

Крайно недостатъчни са и количествата „Ремдесивир“, които Регионалната здравна инспекция в Благоевград предоставя от днес на  болниците.

Областната болница в Благоевград не може  да приема повече пациенти с коронавирус поради запълване на капацитета на  трите Covid отделения.

Причината е, че системата не позволява да се регистрират повече пациенти от разрешените от здравната каса легла.

В общинските болници също са принудени да увеличат леглата, като взимат бройки от други отделения.

Това не е нормално, заяви д-р Петър Филибев, директор на здравното заведение в Гоце Делчев:

„Там е проблемът, че те не искат да ни увеличат броя на леглата на самата болница, ами – от кое отделение ще вземете легла, за да ги направите Covid. Ние сме 126 легла, от които 50 са ни за Covid”.

Недостатъчни са количествата от лекарството „Ремдесивир“, които  от днес се предоставят на болниците. Не са ясни и критериите, заяви д-р Филибев:

„Смешна работа, сега отивам да го взема. Ние заявихме 60 бройки, а ни дават 7 – за кого по-напред?!“.

В момента в Гоце Делчев  тече благотворителна кампания за събиране на средства, необходими за закупуване на още пет обдишващи апарата. Районът е един от най- засегннатите от разпространение на заразата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене