Вечерен час за непълнолетни, ограничено работно време на заведенията и още допълнителни мерки в община Симитли

Затягат мерките за ограничаване разпространението на коронавируса на територията на община Симитли след проведеното днес заседание на Общинския кризисен щаб, свикано от кмета на общината Апостол Апостолов, чиято цел бе набелязването на допълнителни мерки.

Считано от утре, 29.10.2020 г., се преустановява дейността на всички пазари, тържища и базари на открито и закрито. Въвежда се вечерен час за непълнолетни лица за времето от 20:00 ч. до 06:00 ч. Забраняват работата на заведенията за хранене и развлечения след 22:00 ч. Със заповедта се забранява и достъпа до сградата ОбА Симитли, с изключение на партерния етаж, който продължава да обслужва граждани.

Това се посочва в издадената днес Заповед № 456/28.10.2020г. на кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Преустановяват се и присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап на образование. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер се провеждат без публика. Всички заведения за хранене и развлечения осигуряват физическа дистанция от 1,5 м. между облегалките на столовете от две съседни маси и не се допускат повече от 6 човека на една маса. Преустановява се и организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

В заповедта е разписано още, че се преустановяват също груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека. Културни и развлекателни мероприятия се провеждат при заетост на местата до 30%.

С пълния текст на Заповед № 456/28.10.2020г., която влиза в сила от утре, можете да се запознаете ТУК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене