Кошмар! Covid отделенията в болниците в Благоевградско са запълнени на 100 %

Covid отделенията в шестте болници в Благоевградска област са запълнени, медицинските екипи са на ръба на възможностите си, информира БНР. Студенти от факултета по здравни грижи към Югозападния университет се включват като доброволци в помощ на лечебните заведения.

130 са новите случаи на заразени с коронавирус в областта за последното денонощие, като немалка част от хората с положителни проби са приети в болница. Няма клъстерно огнище на заразата, каза д-р Веселка Мончева от РЗИ.

“Лечебните заведения имат готовност да разкрият нови Covid отделения и да пренасочат персонал към тях, тъй като от вчера са преустановени плановите операции”.

Студенти, които се обучават за медицински сестри и акушери в Югозападния университет, започнаха работа като доброволци в болниците в Благоевград, заяви заместник-ректорът доц. д-р Ицка Дерижан.

“За сега въведените рестриктивни мерки в областта няма да се променят, засилен е обаче денонощния контрол по спазването им. Макови проверки започнаха в автобусния транспорт”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене