Гоцеделчевското село Господинци с бързи крачки крачи вече сигурно към Европа с нови и модерни придобивки

На чисто нов шивашки цех, модерно оборудван по европейски се радват трийсете шивачки от гоцеделчевското село Господинци във фирмата на шивашкият бос от село Лъжница Сюлейман Осиковски, показва приятната есенна разходка из китното селце. Господинци е едно много живо и инициативно село от община Гоце Делчев което наистина крачи уверено с големи стъпки към Европа.

Комфортен, просторен, добре осветен, с нов санитарен възел, съблекалня, вътрешен и външен кът за кафе и обяд, цехът предлага всички съвременни условие за работа.

Нов цех с нова бригадирка и нови европейски заплати си пожелават след всичко сторено от собственика на цеха работничките от фирмата на г-н Осиковски.

Европейска вила си построиха в господинският вариант на имение „Гулденбург“ и  трудолюбивите и неуморни Азим и Невсе Куртови. Това е новата придобивка на която хората от селото благородно завиждат и се радват на стопаните й от сърце. Макар и вече пенсионери за много кратко време задружното семейство я построиха и вече я обурудват с евроейски вкус и стил. А в имението, плодове и зеленчуци в изобилие всякакви, а цветя и храсти, за каквито се сетиш можеш да намериш.

Дали ще се радваме и на европейски обществени сгради е все още мечта, но трудолюбиви работнички правят всичко по силите си за да има един приветлив вид и самото кметство в Господинци.

С европейски вид и в стил аристократичен се гордеят с новата си фасада на своя дом братята Шефкет и Ибрахим Пилеви, а малко във френски стил с френски инвестиции заблестя и фасадата на дома на Стоян Гагаров.

Дали прекрасната г-жа Молаали ще остави тютюна по гръцки и ще стане европейска шивачка времето ще покаже, но да живеят по европейски в родното си село Господинци си пожелава и най младата семейна двойка в селото Атие Пилева и Ибраим Мицурев.

На местният „Еконт“ Перо обаче му е все едно с Европа и без Европа той си остава верен за винаги на своя приятел „Мами“ и винаги готов да му занесе пратка по всяко време от любимият му магазин на РПК.

Здраве и много късмет на всички от село Господинци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене