Добра новина! Днес се проведе първата артроскопска операция на коляно извършена в МБАЛ „Иван Скендеров“ !

Днес д-р Лъчезар Захариев се похвали с първата артроскопска операция на коляно извършена в МБАЛ „Иван Скендеров“ . Световна тенденция е операциите да бъдат извършвани с минимален травматизъм за пациента и бързо следоперативно възстановяване.

Отделението по Ортопедия и травматология предлага комплексно лечение при:
Спортни травми и увреждания
Инфекции на опорно-двигателния апарат
Фрактури
Костни деформитети
Ставни увреди (хрущялни дефекти, артроза и др.)
Освен консервативните методи за лечение и традиционните оперативни техники, в Ортопедичното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ се практикува приоритетно артроскопска (безкръвна) хирургия. Този тип безкръвна хирургия е изключително ефективна както за диагностика, така и за лечение на ставните проблеми.
Артроскопски операции, извършвани в МБАЛ „Иван Скендеров“
На глезен
На коляно
На тазобедрена става
На лакет
На рамо
През последните няколко години фокусът в ортопедията се насочва към запазването на собствените стави, колкото е възможно по-дълго (вместо ендопротезиране). За тази цел се използват различни методи (хондропластика, остеотомии, хиалуронова киселина и др.).
Компютърно-асистирана хирургия:
Оперативно лечение на костни деформитети (вродени и придобити след лошо зараснали фрактури) чрез 3D компютърно моделиране;
Селективна остеоиндукция – иновативен хирургичен метод при асептични некрози и фрактури на тазобедрената става, чрез който е възможно да се избегне ендопротезирането на ставата.
МБАЛ „Иван Скендеров“ предлага още специализирана хирургия на ръката при: Щракащ пръст; артрит, Де Кервен; Тендовагинити; Дюпюитренова контрактура; Карпален канал; Кубитален канал; Епикондилити; периартрит на раменната става, Състояния/усложнения след фрактури на горен крайник; Увреждане на нерви и сухожилия – по спешност и за вторично възстановяване; Артроза на палеца; Ганглиони и кисти; Изтръпване на ръката; Вродени малформации на горните крайници при деца от раждането; Акушерска парализа.
На пациентите на МБАЛ „Иван Скендеров“ се осигурява най-модерното обезболяване и анестезия при оперативни намеси.
Отделението по Анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Иван Скендеров“ осигурява двадесет и четири часа безотказна, висококачествена, специализирана, консултативна, амбулаторна и стационарна, планова и спешна медицинска дейност, извършвана от специалисти по Анестезиология и Интензивно лечение.
В МБАЛ „Иван Скендеров“ се прилагат всички съвременни видове упойки: обща интубационна (инхалационна), венозна (краткотрайна, продължителна), регионални упойки (епидурална, спинална) и обезболяване при раждане.
За периоперативно (по време и след операцията) обезболяване при големите операции, екип от анестезиолози извършват високо-технологични и безопасни за пациента ултразвуково навигирани периферни нервни блокади. Това осигурява продължително обезболяване в ранния следоперационен период, което е от съществено значение за заздравяване на раните, лек възстановителен процес и изобщо за комфорта на пациента. При необходимост това обезболяване може да се извърши и за доста продължително време чрез предварително поставен катетър за блокада през специално устройство, което оперираният носи известно време със себе си.
Отделението по Анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Иван Скендеров“ разполага със съвременна апаратура, произведена от световно утвърдени компании, както и с едни от най-добрите специалисти в тази област. Всичко това Ви осигурява най-доброто и безопасно лечение при всяка манипулация и медицинска интервенция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене