Близо 50 000 чуждестранни туристи са посетили Банско през лятото

47 605 са туристите от различни държави, които са посетили  Банско в периода от 1-ви юни до 1-ви октомври тази година.

За изминалите четирите месеца – юни, юли, август и септември, най-много туристи българи са тези, които са са гостували в Банско – 43 551. На второ място са румънските туристи – 995.

415 са израелците, които са предпочели да отдъхват в Банско през летния сезон. От Франция гостите са 317, от Германия – 288, от Чехия – 222. За съжаление това лято има отлив на руски граждани и туристи от Великобритания, Северна Македония и Гърция.

От туристическия бранш коментират, че първоначално летния сезон е започнал слабо но постепенно много хора са посетили Банско и са почивали за различен период от време – от уикенд до пет дни и седмица. От юли месец с постепенен ръст на туристите, през август с все така положителна тенденция за ръст продължава. Това се запазва и през септември, когато броят на туристите е почти равен на тези през 2019 година.

Летният сезон е добър, като посещаемост на общия фон на ситуацията цялата страна заради пандемията от коронавирус.

Строги мерки срещу COVID-19 се предвиждат за ски зоната, като е направен добър график и схема за безопасността на скиорите, ще има специални места с дезинфектанти, зони за преминаване около ски съоръженията и др./БНР/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене