Приетият в хирургия бивш миньор от Усойка избяга от болницата

Откритият премръзнал на улица в бобошевското село Усойка 74-годишен бивш миньор, който беше настанен в дупнишката болница, избяга от хирургичното отделение. Георги Данаилов си тръгнал от отделението часове след като бил приет за лечение около 18,00 часа във вторник. Той издебнал момент, в който вратата на отделението не била заключена, и излязъл, без да бъде забелязан от персонала и охраната на входа на болницата. Когато го потърсили за инжекция, се оказало, че не е в стаята си. Дежурната сестра и санитарката обиколили двора на болницата, но не открили 74-годишния мъж.

Както “Струма” писа, той бил открит да лежи на улица в края на селото без обувки, премръзнал и без портфейл. След преглед и изследвания е установено, че мъжът е с диабет и има кървяща язва. Той беше настанен за лечение в хирургичното отделение на общинска болница, но още същия ден избягал.

„Прибрал се е вечерта с такси”, заяви вчера за „Струма” кметицата на селото Лозинка Николова.

Завеждащият хирургичното отделение в общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин вчера заяви: “Пациентът беше докарана премръзнал. Настанихме го, направихме му изследвания и се установи, че захарта му е 28 при норма 6. Личеше си, че не е поддържан възрастен човек. Настанихме го сам в стая и със системи го попривдигнахме… Към 18,00 часа обаче той е напуснал отделението. Ние не можем да го върнем в болницата, след като той е избягал. Каквото е трябвало, сме направили за лечението му”, заяви доц. Недин.

Георги Данаилов е работил като минор, преди да се пенсионира. Живее сам, има далечни роднини в София.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене