Прогноза за времето – 22 октомври (четвъртък)

Слънчево време днес

Времето днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините ще има мъгла, по-продължителна по поречието на Дунав.

В повечето райони ще се задържи почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски в районите с по-трайна мъгла, в София около 20°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево с максимална температура 22 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад, след обяд от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха между 20° и 23°, температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е слънчево с незначителна висока облачност. Ще духа слаб вятър предимно от северозапад, по най-високите части на Рила и Пирин – от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

До края на работната седмица времето ще се задържи предимно слънчево. В сутрешните часове ще има мъгла и инверсионна облачност, предимно в равнините райони на страната.

В четвъртък минималните температури ще останат ниски, но от петък предстои затопляне.

Максималните температури през уикенда навсякъде ще надвишават 20 градуса.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите в Sinoptik.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене