Кризисният щаб в Доспат: Бъдете отговорни!

Поради увеличаване на потвърдените случаи на COVID-19 на територията на област Смолян и констатирани нарушения при прилагане на противоепидемичните мерки,  кметът на Община Доспат със своя Заповед № А-578/08.10.2020 г. е изградил звено от длъжностни лица за Община Доспат, на които е възложено:

  • Да упражняват строг контрол за спазване на въведените противоепидемични мерки по време на провеждане на масови мероприятия на закрито във всички общински структурни звена, сгради и обекти, вкл. на търговски обекти и обществения превоз на пътници.
  • Да следят за наличието и правилното носене на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата на всички лица във всички общински структурни звена, сгради и обекти, вкл. на търговски обекти и обществения превоз на пътници, като не се допускат лица без наличие на такава.
  • Да съставят актове за установяване на административни нарушения по смисъла на чл.209а, ал.1 и ал.2 от Закона за здравето.

Нека спазваме въведените противоепидемични мерки, за да ограничим разпространението на инфекцията сред населението на Община Доспат!

Нека бъдем съзнателни и отговорни към собственото си здраве и това на близките ни!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ОТГОВОРНИ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене