Студенти от ЮЗУ пред Топ Преса: Един от преподавателите ни се гаври с нашите страхове и здраве! /СНИМКИ/

Ние, студентите от Факултет по педагогика към ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград, първи курс, задочна форма на обучение си позволихме да се обърнем към Вас за съдействие и повече информация.
От вчера започна нашата редовна изпитна сесия, като имаме общо 5 дисциплини, по които трябва да положим изпити. За 4 от тях преподавателите решиха да се проведат онлайн през платформата „блекборд“, с която университета работи, но един от преподавателите държи изпитът по неговата дисциплина да се проведе присъствено. Потокът от студенти наброява към 120 души, всички сме от различни области на страната, повечето са на възраст над 35 години, което автоматично поставя близките ни в рисковата група. Някои от нас работят в сферата с деца и работодателите ни са абсолютно против да пътуваме до гр. Благоевград в тази обсановка. Това, което ни обясниха от университета е, че след като няма официална заповед от Ректора за начина на провеждане на изпитите, всеки преподавател може сам да прецени. Това за всички нас звучи доста несериозно, предвид препоръките на Здравното министерство, че е добре да се избягват неналожителни пътувания до областта, поставена в „червена зона“ и ежедневните нарастващи случаи на заболели.
Във връзка с това, че пътуваме от различни области, това би довело до допълнително усложняване на ситуацията.
Всички наши опасения и искания са отнесени до ръководните органи на университета, но от 15.10. до днешна дата, нямаме информация или решение по казусите.
В свое интервю за ,,ТопПреса“ от 19.10. заместник декана доц. д-р Ицка Дерижан уверява, че университетът ще се съобрази с опасенията на студентите, стига да заявим желание за онлайн провеждане на изпити.
Разчитаме на Вашата адекватна, според ситуацията, навременна реакция. Очакваме отговор от Ваша страна, бъдете здрави!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене