Разложанин арестуван за сводничество, полицаите го спипали, докато прибира заработеното от млада банскалийка

57-годишен мъж от Разлог е задържан от полицията в Банско за сводничество. Васил Георгиев е спипан, докато взема заработеното от млада жена от Банско, която вербувал за проститутка и й намирал клиенти. При личен обиск на задържания и обиск на жилището, което обитава, е открита солидна сума пари. За случаят е уведомена и прокуратурата.

Васил Георгиев е от ромски произход и живее в ромската махала в Разлог. Местни споделят, че се занимава със сводничество от години и дори е изправян пред съда с обвинение за склоняване към проституция, но по време на делата жените са отричали да са принуждавани. Запознати споделят още, че обикновено жриците извършват платени сексуални услуги доброволно, това е твърдението им и пред магистратите, което гарантира по-леко наказание за Георгиев, ако бъде изправен пред съда.

Стратегията на Георгиев е да спечели доверието им. Първоначално излизат заедно, забавляват се и той им подхвърля идеята, че могат лесно да изкарат достатъчно пари.

В ромската махала в Разлог всички са запознати с какво се занимава съкварталецът им, но не са склонни да коментират открито. Споделят, че е музикант, а преди няколко месеца е заминал за Австрия. Дори не са разбрали, че Георгиев се е прибрал в България.

Вчера мъжът е разпитан в РУ – Банско. Предстои да стане ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

ИВА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене