Под знака на Ковид 19! Педиатърът д-р Н. Тонгов от Гоце Делчев и кардиологът от Благоевград д-р Свобода Ловджиева с приза „Лекар на годината 2020“!

Уважаваният педиатър от Гоце Делчев д-р Никола Тонгов и кардиологът от Благоевград д-р Свобода Ловджиева станаха носители на престижната награда „Лекар на годината“ 2020. Днес на церемония, преминала под знака на Ковид 19,  в офиса на Бългрския лекарски съюз, наградите им бяха връчени от д-р Дафина Тачова с пожелание за много здраве, лични и професионални успехи. 

Д-р Тонгов е един от най-обичаните детски лекари в Гоце Делчев, пословичен специалист, човек с огромно сърце, д-р Тонгов заслужено грабна приза, коментариха негови колеги пред Struma. com. С безукорен авторитет като специалист и човек, е и кардиологът д-р Свобода Ловджиева от областния център, посветила десетки години в помощ на поколения благоевградчани. Колегите от БЛС изпратиха благодарствено писмо с признание за всеотдайния труд на медиците.

Днес е Денят на „Св. Иван Рилски“. Ден, в които се славят и почитат лечителите. Затова и кметът на Благоевград Румен Томов и екипът му подариха на д-р Ловджиева икона на светеца, с пожелание той да я закриля и пази. Кметът Томов пожела на д-р Ловджиева  още дълги години живот в полза на хората, лично щастие и много кураж да се справя  с предизвикателствата,  пред които лекарите  са изправени всеки ден, грижейки се за здравето на хората.   

С преклонение пред труда на лекарите и ние поздравяваме носителите на наградата „Лекар на годината „2020 година и им желаем здраве ,лично и професионално щастие .
П. Костадинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене