Поредна акция по човечност! Мосомищалията Иван Биров, който има бизнес в София плати хляба на всички свои съселяни, хей така „за здраве“!

Името му е Иван Биров. Човекът е родом от гоцеделчевското село Мосомище. Но живее в София. Успешен е, има бизнес и пари. 

Идва си на село да си почива и да си припомня детството и младостта. Обича родния край. При последното си идване, миналата седмица, той решава да направи един жест към всички, свои съселяни, обикаля всички хрантиелни магазини и плаща хляба за деня на всички. Всеки жител на Мосомище миналата седмица можел да си вземе хляба без пари, дарен от техния съселянин и родственик Иван Биров. Защо го е направил? Отговорил на всички магазинери, които са го питали – „За здраве“. В тези трудни времена просто направил жест към мосомищалии.

Не искал да се знае. Но селото е малко и всичко се е разчуло. До Топ Преса информацията стигна от наши приятели и читатели в Мосомище,  които просто изказват благодарност за проявеното благородство и добрина. Да сте здрав господин Биров. Нека все пак стореното от Вас се знае. Защото доброто е заразно.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене